Tips til bryllupsgave? Dette trenger du å vite om gave til bryllup

Publisert: 22.7.2017
Tips til bryllupsgave? Dette trenger du å vite om gave til bryllup

Hva skal en gave koste og hva er det vanlig å gi? Det finner du svar på i denne artikkelen - i tillegg har vi noen tips til deg!

Del med vennene dine

Hva bør en bryllupsgave koste?

Mange lurer på hvor mye det er vanlig å bruke på å bryllupsgave. Det er i grunnen ikke et fasitsvar på dette, men det er naturlig at beløpet vil variere avhengig av hvilken relasjon du har til brudeparet. Det er naturlig at foreldre og besteforeldre legger mer i gaven enn hva venner gjør.

Bryllupsgaven er en veldig synlig gave, den plasseres på gavebordet hvor alle kan se. Det er nok en medvirkende årsaket til at det ofte legges mer penger enn nødvendig i gaver til brudeparet - rett og slett fordi vi er redde for å virke gjerrige.

La oss forsøke å bli konkrete på hvor mye du bør bruke på bryllupsgave:

  • Familiemedlemmer: Ca. 1 - 2 000 kr.
  • Nære venner: ca. 500 - 1 000 kr.
  • Venner: ca. 500 kr.

Dette er selvsagt kun forsøk på å komme med faktiske tall å forholde seg til. Det er mange faktorer som spiller inn; økonomi, hvor mye gir dere til vanlig i gave? Hvor nære venner er dere egentlig? Og mye mer.

Ønskeliste til bryllup

Det er vanlig at de som skal gifte seg lager ønskelister hos enkelte butikker. Ønskelisten, eller bryllupslisten, fungerer slik at gjestene som skal kjøpe gave oppgir navnet på brudeparet og kan betjeningen har oversikt over hvilke gaver på listen som allerede er kjøpt i den aktuelle butikken.

Hva er det vanlig å kjøpe i bryllupsgave?

Mange brudepar ønsker seg ting som de ikke har anledning til å prioritere eller kjøpe til vanlig. Eksempler på slike gaver er et flott servise, samlebestikk, kjøkkenapparater og elektronikk. I de to siste kategoriene kan kaffemaskin, blender og fotoapparat være alternativer. Typiske interiørartikler er også populært, som krystallglass, lysestaker og møbler.

Alternativt kan man gi en opplevelse i gave. Dette kan være alt fra spandere en bedre middag på brudeparet til å gi en spennende opplevelse for to. De siste årene har opplevelsesgaver blitt svært populært, også som bryllupsgave.

I vår oversikt over bryllupsgaver ser du at det er alt fra opplevelser til interiør og elektronikk, via typiske produkter i kategorien hus og hjem.

Alternativ til ordinær bryllupsgave

Kanskje har du ikke anledning til å gi en gave, eller kanskje ønsker du å gi en oppmerksomhet selv om du ikke er invitert i bryllupet. Du kan eksempelvis lage et flott og personlig kort, du kan sendte blomster, eller du kan invitere brudeparet på en bedre middag enten på restaurant eller hos deg selv.